بازاریابی وابسته چیست؟ همکاری در فروش و کسب درآمد

...

تصور کنید می‌خواهید یک کسب و کار اینترنتی شروع کنید. اولین چیزی که به ذهنتان می‌آید این است که چه چیزی بفروشید؟ چه چیزی می‌توانم تولید کنم؟ اما شما مجبور نیستید محصولات خود را تولید کنید یا خدماتی را ارائه دهید. بلکه می‌تواند با شرکت‌های دیگر همکاری کرده و محصولات آنها را بفروشید. در این راهنما، معنای افیلیت مارکتینگ، نحوه کارکرد آن و مراحل شروع به کسب درآمد با بازاریابی وابسته را توضیح خواهیم داد.

فهرست مطلب:

بازاریابی وابسته چیست؟
مزایای بازاریابی وابسته چیست؟
افیلیت مارکتینگ چگونه کار می‌کند؟
ساختار کسب درآمد بازاریابان وابسته
چگونه بازاریابی وابسته را شروع کنیم؟
سوالات متداول

بازاریابی وابسته چیست؟

بازاریابی وابسته Affiliate Marketing یک استراتژی بازاریابی دیجیتال است که محصول یا خدمات شرکت دیگری را تبلیغ می‌کنید. بازاریابان وابسته با گنجاندن لینک‌های ارجاع در محتوای خود، خدمات تبلیغاتی را ارائه می‌دهند. اگر فروش از طریق لینک ارجاع منحصر به فرد آنها انجام شود، از شرکت وابسته کمیسیون دریافت می‌کنند.
به طور کلی بازاریابی وابسته یعنی:
شما محصول یا خدماتی را از طریق سایت، وبلاگ، پست یا لیست ایمیل خود به دنبال کنندگان خود توصیه می‌کنید.
دنبال کنندگان شما محصول یا خدمات را با استفاده از پیوند وابسته شما خریداری می‌کنند.
به ازای فروش انجام شده با استفاده از لینک وابسته خود، کمیسیون دریافت می‌کنید.

بیشتر بخوانید: انواع مدل های کسب و کار اینترنتی

مزایای بازایابی وابسته چیست؟

مزایای بازاریابی وابسته در ایران
  1. کم هزینه و کم خطر
    راه اندازی یک کسب و کار می‌تواند پرهزینه و با چالش زیاد باشد زیرا هزینه‌های اولیه برای محصولات، کارکنان، تجهیزات، اجاره و… وجود دارد. با بازاریابی وابسته، تنها چیزی که نیاز دارید یک وب سایت است.

  2. مقیاس بزرگتر
    یک فروشنده معمولی فقط محصولات یک شرکت را می‌فروشد. به عنوان یک بازاریاب وابسته، می‌توانید محصولات بسیاری از شرکت‌های مختلف را تبلیغ کنید و از همه آنها پورسانت دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه یک نام برند مناسب انتخاب کنیم؟
👈🏼 انتخاب اسم برند

افیلیت مارکتینگ چگونه کار می‌کند؟

بازاریابان وابسته یا شرکت‌های وابسته، محصولات فروشنده‌ها را تبلیغ می‌کنند و سعی کرده مشتریان بالقوه را برای خرید متقاعد کنند. آنها اغلب ناشر یا تولید کننده محتوا هستند. از طریق این مشارکت‌ها، بازاریابان برای تبلیغ موفقیت‌آمیز محصولات فروشنده‌ها مبلغی دریافت می‌کنند.
شبکه‌های وابسته یا برنامه‌های بازاریابی وابسته، واسطه‌ای بین شرکت وابسته و تولید کننده (فروشنده اصلی) هستند. آنها مجموعه‌ای از محصولات را برای تبلیغ به شرکت‌های وابسته ارائه می‌دهند. آنها همچنین لینک منحصر به فرد و قابل پیگیری برای هر محصول یا خدمات ایجاد می‌کنند. به عنوان مثال، آمازون بزرگترین شبکه وابسته برای تبلیغ محصولات مصرفی است.

بازاریاب آن لینک را در محتوای وب سایت خود قرار می‌دهد. مصرف کنندگان این محتوا را می‌خوانند و روی لینک‌های وابسته کلیک می‌کنند. شبکه بازایابی وابسته، تمام آن کلیک‌ها و هر فروش انجام شده از طریق لینک را پیگیری می‌کند. سپس تولید کننده بر اساس تعداد کلیک و تعداد فروش به بازاریاب پورسانت می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: چگونه از تلگرام کسب درآمد کنیم؟

ساختار کسب درآمد بازاریابان وابسته

درآمد افیلیت مارکتینگ به طور گسترده‌ای متفاوت است. اندازه مخاطبان شما نقش مهمی در میزان درآمد شما به عنوان یک بازاریاب وابسته دارد.
برنامه‌های بازاریابی وابسته مختلف از مدل‌های پرداخت مختلفی استفاده می‌کنند که ممکن است میزان قیمت، مدل‌ پرداخت یا انواع تبدیل باشد.
برای مثال، اگر یک محصول نرم افزاری را تبلیغ می‌کنید، ممکن است بر اساس تعداد دانلودها یا نصب برنامه، پول دریافت کرده و اگر محصولات فیزیکی را تبلیغ شود، احتمالا برای هر خرید پول پرداخت شود.

بازاریاب‌های وابسته با توجه به برنامه می‌توانند به روش‌های مختلفی پول دریافت کنند. برخی از ساختارهای پرداخت رایج عبارتند از:

✔ پرداخت به ازای فروش (PPS): این رایج ترین روش پرداخت مورد استفاده در افیلیت مارکتینگ است.
✔ پرداخت به ازای کلیک (PPC)
✔ پرداخت به ازای سرنخ (PPL): زمانی که کاربر ارجاعی فرمی را پر می‌کند، برای آزمایشی ثبت‌نام می‌کند، یا هر اقدام دیگری را که فروشنده اصلی به‌عنوان سرنخ می‌داند انجام می‌دهد، به بازاریاب وابسته مبلغی پرداخت می‌شود.
✔ تسهیم درآمد: درصدی از درآمد حاصل از فروش را به جای هزینه ثابت در هر فروش دریافت می‌کند.
✔ پرداخت به ازای هر اقدام (CPA): زمانی که یک اقدام خاص توسط مصرف کننده یا مخاطبان انجام می‌شود، مانند پر کردن فرم، اشتراک در یک سرویس یا دانلود نرم افزار، به بازاریاب وابسته پول داده می‌شود.
✔ کمیسیون سطحی: شرکت‌های وابسته پس از رسیدن به سطح مشخصی از فروش یا ارجاع، نرخ کمیسیون بالاتری دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: 18 شغل های آنلاین پردرآمد

چگونه بازاریابی وابسته را شروع کنیم؟

آموزش بازاریابی وابسته

اگر می‌خواهید یاد بگیرید که چگونه یک بازاریاب وابسته شوید، این هفت مرحله ساده را دنبال کنید:

مرحله 1: جایگاه خود را انتخاب کنید

جایگاه شما مقوله ای است که می‌خواهید درباره آن صحبت کنید و تبلیغ کنید.
برای متمایز شدن در میان وب سایت‌های دیگر، بهتر است که خاص باشید. به جای پرداختن به یک موضوع گسترده جزئی‌تر به یک موضوع بپردازید. این به شما کمک می‌کند مخاطبان متمرکزتری ایجاد کنید و همچنین ممکن است به سئو کمک کند. برای اینکه جایگاه خود را انتخاب کنید به چند سوال پاسخ دهید:

من در چه کاری خوب هستم؟
دوست دارم چه کار کنم؟
دیگران به من می‌گویند در چه کارهایی خوبم؟
در مورد چه چیزی کنجکاو هستم؟
انتخاب چیزی که به آن علاقه دارید سخت است. برای موفقیت در بازاریابی وابسته، باید محتوای زیادی ایجاد کنید. اگر چیزی را انتخاب کنید که از آن متنفر هستید، زمانی که شرایط سخت می‌شود، فشار زیادی وارد خواهد شد.

مرحله 2: در مورد پلتفرم محتوا تصمیم بگیرید

شما می‌توانید بازاریابی وابسته را در هر پلتفرمی انجام دهید. این یعنی شامل:
سایت اینترنتی
یوتیوب
رسانه‌های اجتماعی (اینستاگرام، TikTok)
پادکست

روشی که انتخاب می‌کنید به هم ترجیح شما و هم متناسب با زمینه‌ای که تصمیم گرفته‌اید، باید باشد. بهتر است که یک وب سایت بسازید و از بهینه سازی موتور جستجو (SEO) برای رتبه بندی محتوای خود در گوگل استفاده کنید. این به شما امکان می‌دهد تا ترافیک جستجوی غیرفعال را به طور مداوم ایجاد کنید، که به معنای کلیک مداوم روی لینک‌های وابسته نیز است.

مرحله 3: برنامه‌های وابسته را پیدا کنید

سه نوع اصلی از برنامه‌های وابسته برای انتخاب وجود دارد:
پردرآمد و کم حجم — محصولات نیچ با خریداران کمتر.
کم درآمد، با حجم بالا — محصولات با جذابیت انبوه
پردرآمد و با حجم بالا — محصولات گران قیمت با جذابیت انبوه
اگر مصرف کنندگان را هدف قرار می‌دهید، مدل دوم را دنبال کنید: کم درآمد، حجم بالا. اگر کسب‌وکارها را هدف قرار می‌دهید، به سراغ اولین مورد بروید: پردرآمد، کم حجم. برنامه‌های محبوب شامل نرم افزار و محصولات مرتبط با میزبانی وب است. بهترین راه برای یافتن این برنامه های وابسته جستجو در گوگل است.

بیشتر بخوانید: 9 ایده کسب و کار اینترنتی بدون سرمایه

مرحله 4: محتوای عالی تولید کنید

اگر می‌خواهید سایت وابسته شما موفق شود، باید محتوای باکیفیت تولید کنید که لینک های وابسته شما به طور طبیعی در آن قرار گیرند. مطمئن شوید که محتوای شما مشکلات مخاطب را حل می‌کند.
به عنوان مثال، محصول را خریداری کرده و آن را آزمایش کنید. از آن در یک دوره زمانی استفاده کنید و یافته‌های خود را گزارش دهید.

مرحله 5: ترافیک را به سایت خود هدایت کنید

شما محتوای عالی خلق کردید قدم بعدی این است که افراد بیشتری آن را بخوانند، که روی لینک‌های وابسته کلیک ‌کنند. در اینجا سه استراتژی افزایش ترافیک وجود دارد:

ترافیک پولی
اینجا جایی است که برای ترافیک سایت خود هزینه پرداخت می‌کنید. می توانید این کار را با استفاده از تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC) انجام دهید. مزیت ترافیک پولی این است که در لحظه شروع به پرداخت، ترافیک دریافت می‌کنید. البته زمانی که مدت این تبلیغ تمام شود قطعا ترافیک کاهش می‌یابد.

سئو
سئو عمل بهینه سازی صفحات برای کسب رتبه بالا در موتورهای جستجو مانند گوگل است. تا زمانی که بتوانید در موتورهای جستجو برای کلمات کلیدی هدف خود رتبه بالایی کسب کنید، ترافیک ثابت و منفعل دریافت خواهید کرد.

یک لیست ایمیل بسازید
لیست‌های ایمیل به شما کمک می‌کند تا در هر زمانی با مخاطب خود ارتباط برقرار کنید. از آنها برای اطلاع رسانی به طرفداران در مورد محتوای جدید استفاده کنید و آنها را برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت خود بازگردانید. این منجر به کلیک و فروش بیشتر بازاریابی وابسته می‌شود.

مرحله 6: روی لینک‌های وابسته خود کلیک کنید

فقط به این دلیل که محتوای شگفت انگیزی دارید به این معنی نیست که مردم روی لینک‌های وابسته شما کلیک کنند. اگر همه پیوندهای وابسته شما در پایین صفحه باشند که افراد به ندرت تمام صفحه را دنبال می‌کنند، کلیک‌ها کم و زیاد خواهد بود. از طرف دیگر، هر کلمه دیگری را در مقدمه خود به صورت لینک درآورید، محتوای شما اسپم به نظر می‌رسد. شما باید بین قرار دادن لینک با سایر عوامل، مثل زمینه و کال تو اکشن تعادل برقرار کنید.

مرحله 7: کلیک‌ها را به فروش تبدیل کنید

در بازاریابی وابسته، برای کسب درآمد شما باید دو تبدیل انجام شود: اولین تبدیل کلیک به صفحه محصول است. دومین تبدیل، بازدید کننده‌ای است که محصول را خریداری می‌کند. برای این کار می‌توانید درآمد خود را با کمپین بهینه سازی تبدیل افزایش دهید و یا روی ترافیک بیشتر کار کنید. زیرا همه افرادی که وارد صفحه شما شوند لزوما محصول را خریداری نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: 7 راه کسب درآمد دلاری در ایران

سوالات متداول در مورد بازاریابی وابسته

همکاری در فروش

EPC در بازاریابی وابسته چیست؟
EPC مخفف درآمد در هر کلیک است. به میانگین مقدار پولی که هر بار که شخصی روی لینک وابسته شما کلیک می‌کند، به دست می‌آورید.

مدت زمان کوکی در بازاریابی وابسته چیست؟
مدت کوکی مدت زمانی است که برنامه وابسته خریدها را به کوکی شما نسبت می دهد. مدت زمان کوکی معمولاً 30 روز تنظیم می‌شود. بنابراین، این بدان معناست که اگر شخصی روی لینک وابسته شما کلیک کند و ظرف 30 روز خرید کند، فروش به شما نسبت داده می‌شود و بنابراین کمیسیون را دریافت می‌کنید.

چگونه می‌توان بازاریابی وابسته را بدون وب سایت انجام دهم؟
تا زمانی که راهی برای هدایت افراد به لینک های وابسته خود دارید، می‌توانید بازاریابی وابسته را بدون وب سایت انجام دهید. به عنوان مثال، افراد زیادی هستند که از طریق اینستاگرام، یوتیوب، توییتر و موارد دیگر روی لینک وابسته کلیک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: چگونه از اینستاگرام کسب درآمد کنیم؟

حرف آخر

اگر یک ناشر آنلاین، تولید کننده محتوا یا بازاریاب دیجیتال هستید، می‌توانید با تبلیغ محصولات یا خدمات دیگران، کمیسیون دریافت کنید. انتظار نداشته باشید که درآمد متحول کننده‌ای یه شبه داشته باشید. بازاریابی وابسته زمان می‌برد. ابتدا روی اولین فروش وابسته خود تمرکز کنید. همانطور که سایت شما رشد می‌کند، اهداف جدیدی تعیین کنید و به آزمایش ادامه دهید. افیلیو (دیجی کالا)، دایان افیلیت، توربین از سایت‌هایی بازاریابی وابسته در ایران هستند.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

آموزش ساخت حساب پی پال

کامنت بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *