دراپ شیپینگ چیست؟ چگونه یک کسب و کار دراپ شیپینگ در سال 2024 ایجاد کنیم؟
دراپ شیپینگ به دلیل هزینههای پایین راه اندازی، مدل کسب و کاری ساده و در عین حال محبوب است. همچنین با dropshippers میتوانید طیف کاملی از محصولات را بدون نیاز به خرید یا نگهداری موجودی بفروشید.
در این راهنما، ما به شما یاد خواهیم داد که این مدل چه مشکلات و مزایای دارد، و چگونه یک کسب و کار دراپ شیپینگ را از ابتدا راه اندازی کنید.
فهرست مطلب:
دراپ شیپینگ چیست؟
دراپ شیپینگ چگونه کار میکند؟
عناصر کلیدی در مدل دراپ شیپینگ
مزایا و معایب مدل دراپ شیپینگ
آیا دراپ شیپینگ برای کسب و کار شما مناسب است؟
چگونه یک کسب و کار دراپ شیپینگ در سال 2024 ایجاد کنیم؟
در dropshipper به دنبال چه چیزی باید باشید؟
هزینه راه اندازی دراپ شیپینگ شامل چه مواردی است؟
دراپ شیپینگ چیست؟
دراپ شیپینگ یک گزینه انجام سفارش است که به کسب و کارهای اینترنتی اجازه میدهد تا فرآیندهای تهیه، ذخیره و ارسال محصولات را به شخص ثالث یا یک تامین کننده، برون سپاری کنند.
در یک مدل کسب و کار dropshipping، شما محصولات را تبلیغ میکنید و راه اندازی فروشگاه آنلاین را شروع میکنید. وقتی مشتری سفارشی میدهد، سفارش را برای dropshipper یا ارسال کننده (یا همون تولید کننده) فرستاده میکنید و به مشتریان اطلاع میدهید که محصولات در راه هستند.
ادامه فرایند کار در دست شما نیست. البته به قرداد دراپ شیپینگ شما دارد.
بیشتر بخوانید: استراتژی کسب و کار چیست؟
دراپ شیپینگ چگونه کار میکند؟
فرایند دراپ شیپینگ ممکن است در کسب و کارهای مختلف کمی تفاوت داشته باشد اما معمولاً به ترتیب زیر است:
I. فروشنده با dropshipper قرارداد امضا میکند.
II. سفارش مشتری به صورت آنلاین است.
III. فروشنده سفارش را دریافت میکند.
IV. مشتری تاییدیه سفارش را دریافت میکند.
V. فروشنده سفارش را به dropshipper ارسال میکند.
VI. دراپ شیپر سفارش را برای مشتری ارسال میکند.
VII. مشتری محصول خود را دریافت میکند.
دراپ شیپینگ ممکن است برای کارآفرینانی که به دنبال فروش محصولات عمومی هستند جذاب باشد، اما خب میتواند فرصتهای ایجاد یک نام تجاری و متمایز کردن محصولات را محدود کند. شاید تنها حاشیه کسبوکارهایی که از دراپ شیپینگ استفاده میکنند، ممکن است بر سر قیمت رقابت کنند.
عناصر کلیدی در مدل دراپ شیپینگ
فروشنده
فرآیند دراپ شیپینگ با یک فروشنده شروع میشود. فروشنده کسی است محصول را به مصرف کننده نهایی میفروشد. قیمت را تعیین میکند، خرید را به عنوان درآمد ثبت میکند و مسئولیت مالیات بر فروش را در یک فروش خاص به عهده میگیرد. حتی زمانی که شخص ثالثی اقلام را ذخیره و ارسال میکند.
تولید کنندگان
تولیدکنندگان محصولاتی را برای فروش به عمده فروشان و خرده فروشان تولید میکنند. فروشنده کالاها را از تولیدکنندگان خریداری کند، اما مقادیر خرید عمده آنها ممکن است به طور بالقوه مانعی برای شروع یا گسترش کسب و کار فروشنده باشد. برخی از تولیدکنندگان ممکن است خدمات dropshipping ارائه دهند.
عمده فروشان
در یک زنجیره تامین محصول معمولی، عمده فروشان از تولیدکنندگان خرید میکنند و با یک نشانه گذاری جزئی به خرده فروشان میفروشند. آنها به عنوان واسطه عمل می کنند. به طور کلی، آنها به مصرف کنندگان نهایی نمیفروشند، اما ممکن است خدمات dropshipping را به خرده فروشان ارائه دهند.
برای شروع کسب و کار دراپ شیپینگ خود باید بدایند، کدام ارائه کننده دراپ شیپینگ میتواند برای نیاز شما مناسب باشد.
بیشتر بخوانید: بهترین محصولات دراپ شیپینگ کداماند؟
مزایا و معایب مدل دراپ شیپینگ
در هر مدل کسب و کار مزایا و معایبی وجود دارد. پس بسته به نوع تجارت شما باید در نظر گرفت آیا این مدل برای شما مناسب است یا خیر؟!
مزایای احتمالی دراپ شیپینگ:
کاهش هزینههای ذخیره و ارسال: از آنجایی که شما محصولات را ذخیره یا ارسال نمیکنید، dropshipping میتواند برخی هزینه را کاهش دهد، مانند نگهداری یک انبار یا ارسال محصولات به مشتریان.
پایین بودن هزینههای شروع کسب و کار: کارآفرینانی که به دنبال راه اندازی یک کسب و کار با حداقل سرمایه گذاری هستند ممکن است به دراپ شیپینگ روی بیاورند زیرا برای پردازش سفارشها نیازی به سرمایه گذاری در امکانات یا منابع ندارند.
کاهش ریسک: از آنجایی که مجبور نیستید برای موجودی پول پرداخت کنید، خطر از دست دادن پول به دلیل گم شدن کالا یا سفارش بیش از حد محصولات وجود ندارد.
فروش چند کاناله: میتوانید از دراپ شیپینگ برای کسبوکارتان استفاده کنید و در حین فروش در دامنه خود، از طریق فروشگاهی مانند دیجی کالا، ترب یا شبکه اجتماعی و… استفاده اقدام کنید.
مقیاس پذیری: استفاده از تامین کنندگان میتواند پذیرش سفارشهای بیشتر را بدون افزایش موجودی ذخیره، بسته بندی و ارسال شما امکان پذیر کند.
تنوع گسترده محصولات: بسته به توافق شما، ممکن است نیازی به پیش خرید موجودی نباشد، بنابراین میتوانید طیف گستردهای از اقلام را بفروشید و پتانسیل درآمد خود را افزایش دهید.
انعطاف پذیری: مطمئن نیستید چه کالاهایی را بفروشید؟ دراپ شیپینگ به شما این امکان را میدهد که کالاهای مختلف را آزمایش کنید تا ببینید چه چیزی بهترین فروش را دارد، بدون اینکه نگران از دست دادن سرمایه خود باشید.
بیشتر بخوانید: آموزش ساخت حساب پی پال
معایب دراپ شیپینگ:
رقابت بالا: با توجه به هزینه و سرمایه گذاری کم برای شروع، دراپ شیپینگ یک زمینه بسیار رقابتی است.
عدم نظارت بر کیفیت محصول: دراپ شیپینگ مشارکت شما را در فرآیند انجام سفارش کاهش میدهد و توانایی شما برای نظارت و تضمین کیفیت محصول را کاهش میدهد.
فرصتی کم ایجاد تمایز: از آنجایی که محصولاتی که میفروشید ممکن است منحصر به فرد یا قابل تمایز با نمونههای مشابه دیگر فروشندگان نباشند، ممکن است در تمایز پیشنهاد خود با مشکل مواجه شوید.
عدم مدیریت ارسال و زمانبندی: هنگامی که یک سرویس دراپ شیپینگ فرآیند تکمیل را انجام میدهد، شما کنترلی بر انتخاب سفارش، بسته بندی و ارسال ندارید.
عدم مدیریت موجودی: بهروزرسانیهای لحظهای در مورد آنچه در انبار موجود است ممکن است امکان پذیر نباشد. اگر مشتری فقط برای یافتن موجودی محصول سفارش دهد، این تجربه ضعیف میتواند سفارشهای آینده را منصرف کند و به برند شما آسیب برساند.
خطاهای تامین کننده: دراپ شیپر با کیفیت پایین ممکن است هنگام انجام سفارشات مشتری اشتباه کنند. این میتواند منجر به خرابی سفارشات، بسته بندی ارزان قیمت و گم شدن اقلام شود.
بیشتر بخوانید: چگونه یک نام برند خوب انتخاب کنیم؟
👈🏼 انتخاب اسم برند
آیا دراپ شیپینگ برای کسب و کار شما مناسب است؟
بستگی به کسب و کار شما دارد. در اینجا چند سوال وجود دارد که باید از خود بپرسید:
1- چگونه میخواهید برند خود را بسازید؟
نام تجاری شما، ظاهر و احساس مواجهه با مشتری در تجارت شما است. ایجاد یک برند به یاد ماندنی میتواند به افزایش وفاداری مشتری کمک کند.
در حالی که ممکن است بتوانید یک تجربه آنلاین برند ایجاد کنید، دراپ شیپینگ کنترل کمتری بر کیفیت محصول، تجربه تحویل و زیبایی بسته نهایی به شما میدهد. اگر محصولات و بسته بندی کمتر از انتظارات باشد، ممکن است مشتری ترجیح دهد دیگر از برند شما خرید نکند.
تامین کنندگان دراپ شیپینگ اغلب فضای کمی برای سفارشی سازی محصول ارائه می دهند. این محدودیت ممکن است جدا کردن برند شما از رقبا را دشوار کند.
2- چقدر میخواهید روی کیفیت محصول کنترل داشته باشید؟
کیفیت محصول میتواند تأثیر زیادی بر جنبههای دیگر کسب و کار شما مانند جذب مشتری، وفاداری به برند و بازده داشته باشد. در حالی که ممکن است بتوانید کیفیت محصولات را در شروع کسب و کار دراپ شیپینگ خود بررسی کنید، احتمالاً کنترل محدودی بر کیفیت اقلامی که به طور مداوم میفروشید، خواهید داشت.
اگر محصولات نتوانند انتظارات مشتری را برآورده کنند، کسب و کار شما ممکن است نظرات منفی مشتریان را دریافت کند.
3- چقدر سریع میخواهید محصولات را ارسال کنید؟
مشتریان اینترنتی معمولا انتظار ارسال سریع را دارند. در یک نظرسنجی اخیر، نزدیک به 84 درصد از افراد مورد بررسی، تحویل را به عنوان بخش مهمی از تجربه خرید آنلاین خود میدانستند.
زمان حمل و نقل طولانی میتواند بر تجارت شما تأثیر منفی بگذارد. هنگام کار با یک تامین کننده دراپ شیپینگ، هزینههای حمل و نقل استاندارد و چارچوبهای زمانی تحویل آن را بررسی کنید.
4- به چه میزان سرمایه دارید؟
در برخی موارد، مدل کسب و کار دراپ شیپینگ به شما این امکان را میدهد که خرید محصول را تا زمانی که مشتریان واقعاً سفارش دهند، متوقف کنید. این میتواند دراپ شیپینگ را برای کارآفرینانی که میخواهند یک کسب و کار را با سرمایه گذاری محدود راه اندازی کنند، جذاب کند.
10 نکته برای ایجاد کمپین های اینستاگرام موفق در سال 2024
👈🏼 کمپین فروش در اینستاگرام
5- میزان سود مورد نظر شما چقدر است؟
در مقایسه با سایر مدلهای کسبوکار، مانند داشتن یک فروشگاه خردهفروشی، دراپ شیپینگ رقابت بیشتری در کسب و کار شما دارد. فروشندگان دراپ شیپینگ معمولاً میتوانند محصولات را با قیمتهای پایین ارائه دهند، زیرا آنها سرمایه گذاری بسیار کمی انجام دادهاند. اگر از دراپ شیپینگ برای تجارت خود استفاده میکنید، ممکن است حاشیه سود کمی کسب کنید.
6- آیا آماده رسیدگی به مسائل عرضه و موجودی هستید؟
اگر استفاده از دراپ شیپینگ را انتخاب کنید، ممکن است کنترل کمی بر زنجیره تامین داشته باشید. تاخیر در تولید ممکن است تعیین کند که dropshipper شما چه تعداد سفارش میتواند انجام دهد. مشتریان خود را ناامید کنید و به آنها اطلاع دهید که کالای موجود نیست، یک استثنا است و نه یک قاعده.
یافتن منبع محصولات از طریق چندین سرویس دراپ شیپینگ یکی از راههای جلوگیری از کم شدن موجودی محصول است. هنگامی که یک تامین کننده از یک محصول مورد نیاز خارج میشود، میتوانید به دیگری اعتماد کنید. این نکته را هم در نظر داشته باشید، کار با چندین تامین کننده پیچیدگی به همراه دارد، که ممکن است هدف یک استراتژی دراپ شیپینگ را شکست دهد.
7- بازپرداخت و تعویض را چگونه انجام خواهید داد؟
گاهی اوقات فرآیند بازگشت میتواند به سادگی تماس مشتری با شما در مورد کالایی باشد که میخواهد برگرداند. مشتری محصول را پس میفرستد، سپس شما مبلغی را به مشتری بازپرداخت میکنید و با تامینکننده دراپ شیپینگ تماس میگیرید تا به شما اعتبار یا بازپرداخت کند. اما این همیشه صدق نمیکند.
برای فرآیندهای پیچیدهتر بازگشت و جایگزینی آماده باشید. قبل از ایجاد خط مشی بازپرداخت وقت بگذارید و بدانید که چگونه یک سرویس دراپ شیپینگ با عودت برخورد میکند.
در اینجا چند نمونه از سوالاتی وجود دارد که قبل از امضای قرارداد با یک تامین کننده دراپ شیپیینگ باید بپرسید:
چه کسی مسئول نقص است؟
چه کسی هزینه حمل و نقل بازگشت کالاهای معیوب را پوشش میدهد؟
هزینههای ذخیره مجدد تامین کننده چقدر است؟
پنجره بازگشت برای مشتریان چیست؟
و سوالاتی از این دست….
8- چگونه سوالات و نگرانیهای مربوط به رضایت مشتری را مدیریت خواهید کرد؟
حتی اگر شما از نظر فیزیکی محصولات را مدیریت نکنید، ممکن است همچنان نیاز به پاسخگویی به سوالات و نگرانیهای مشتری در مورد ارسال، تحویل یا کیفیت محصول داشته باشید.
یک اشتباه به ظاهر کوچک با تامین کننده میتواند منجر به بررسیهای منفی و تجربه ضعیف مشتری شود. برای جلوگیری از این امر، کل فرآیند خرید را از نقطه نظر مشتری در نظر بگیرید. به جنبههای زیر از تجربه مشتری توجه ویژهای داشته باشید:
آیا مشتریان پس از سفارش، اعلان حمل و نقل دریافت میکنند که چه زمانی باید سفارشات خود را انتظار داشته باشند؟
آیا بسته ها در بازه زمانی مورد انتظار میرسند؟
آیا بسته بندی بازتاب خوبی از برند شماست؟
و…
هر یک از این نقاط تماس را برای ایجاد یک تجربه مشتری مثبت بهینه کنید، که میتواند به شما کمک کند نظرات مثبتی دریافت کنید و وفاداری به برند را ایجاد کنید.
بیشتر بخوانید: 9 کسب و کار اینترنتی بدون سرمایه
چگونه یک کسب و کار دراپ شیپینگ در سال 2024 ایجاد کنیم؟
این سوال خیلی از افرادی است که قصد راه اندازی یک کسب و کار با سرمایه پایین دارند، است.
آیا شما کسب و کار اینترنتی دیگری دارید؟ راه اندازی یک کسب و کار دراپ شیپینگ ممکن است شباهتهایی با تجربه شما داشته باشد.
یا برای اولین بار میخواهید یک کسب و کار اینترنتی با مدل دراپ شیپینگ راه اندازی کنید؟
در اینجا برخی از توصیهها و اقداماتی که باید انجام دهید اشاره شده است:
نیچ کار کنید:
اگرچه میتوانید طیف وسیعی از محصولات را بفروشید، اما انتخاب یک حوزه تخصصی را در نظر بگیرید که در آن بتوانید برند خود را ایجاد کنید. این همچنین میتواند به شما کمک کند تا شما را از رقبا متمایز کنید و مخاطبی خود را مشخص کنید.
بررسی رقبا:
قبل از تصمیم گیری در مورد کسب و کار خود، رقابت را بررسی کنید. آیا تعداد زیادی کسب و کار وجود دارد که در همان جایگاه فروش دارند؟ این میتواند نشان دهد که بازار اشباع شده است و ممکن است نفوذ به آن دشوار باشد. آیا برندهای بزرگ برای مشتریان یکسان رقابت میکنند؟ اگر چنین است، پس بهتر است به عنوان یک برند جدید به دنبال جایگاه متفاوتی باشید.
یک dropshipper معتبر پیدا کنید:
یک دراپ شیپر با شهرت زیادی برای تحویل دقیق و به موقع و همچنین محصولات با کیفیت انتخاب کنید. پیدا کردن یک dropshipper معتبر و قابل اعتماد که میتواند به شما در دستیابی به موفقیت در فروش آنلاین کمک کند.
راه اندازی فروشگاه آنلاین:
برند خود را به صورت آنلاین با یک ویترین فروشگاه اینترنتی معرفی کنید. یک فروشگاه آنلاین میتواند مقصدی برند برای مشتریان باشد تا در مورد کسب و کار شما و محصولاتی که ارائه میدهید مطلع شوند.
بازاریابی کنید:
از ترکیبی از تبلیغات پولی در موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی برای جلب توجه و هدایت ترافیک به سمت محصولات استفاده کنید. اگر در فروشگاه آنلاینی مانند دیجی کالا یا باسلتک میفروشید، میتوانید از تبلیغات برای رتبه بندی در نتایج جستجو استفاده کنید.
تجزیه و تحلیل و بهینه سازی لیستها:
کسب و کار خود را رصد کنید. باید بدانید که مشتریان چگونه محصولاتی شما را پیدا میکنند، و در مورد اینکه چرا اقلام خاصی را میخرند، دادهای داشته باشید. از این دانش برای بهبود کاتالوگ خود با افزودن محصولات پرتقاضا استفاده کنید و حتی این محصولات را در گوگل بهینه کنید.
بیشتر بخوانید: بازاریابی چیست؟ بهترین استراژی های بازایابی
در dropshipper به دنبال چه چیزی باید باشید؟
در اینجا چند ایده وجود دارد:
برای کاهش یا حذف دخالت واسطهها مستقیماً به تولید کننده مراجعه کنید.
وب سایت دراپ شیپر را بررسی کنید تا ببینید آیا کسب و کار آنها معتبر است یا خیر. از آدرس، شماره تماس و…
به نظرات مشتریان نگاه کنید تا ببینید دیگران در مورد تجربیات خود با تامین کننده چه میگویند.
برای اندازه گیری سرعت حمل و نقل و کیفیت محصول، نمونه محصول را درخواست کنید.
پشتیبانی مشتری dropshipper را آزمایش کنید. چه مدت طول می کشد تا پاسخ داده شود؟ آیا آنها مشکل شما را حل کردند؟
با تامین کننده dropshipping تماس بگیرید و سوالات زیر را بپرسید:
♦ سیاستهای شما برای رسیدگی به کالاهای برگردانده و آسیب دیده چیست؟
♦ سرعت انجام سفارش شما از فروش تا تحویل نهایی چقدر است؟
♦ آیا برای سفارشات بیمه ارائه میشود؟
♦ آیا حفاظت از تقلب در دسترس است؟
♦ آیا شماره رهگیری برای محموله ها ارائه میکنید؟
♦ فرآیند صدور صورت حساب چگونه است؟
♦ قرارداد دراپ شیپینگ شامل چه شرایطی است؟
♦ در هر فروش چقدر هزینه میگیرید؟
♦ آیا هزینه رسیدگی وجود دارد؟ آیا هزینههای دیگری وجود دارد؟
بیشتر بخوانید: 5 استراتژی قیمت گذاری رایج برای کسب و کارها | چگونه قیمت گذاری کنیم؟
هزینه راه اندازی دراپ شیپینگ شامل چه مواردی است؟
درست است که سرمایهگذاری شما در راهاندازی یک کسبوکار دراپ شیپینگ معمولاً بسیار کمتر از سایر مدلهای تجارت الکترونیک خواهد بود، زیرا نیازی به پرداخت هزینه موجودی ندارید. با این حال، ممکن است هزینههای راه اندازی کسب و کار زیر را در نظر بگیرید:
دامنه وب سایت
میزبانی وب سایت
هزینه های تبلیغات
سفارش نمونه
اگر dropshipping برای تجارت الکترونیک شما مناسب نیست، جایگزین هایی وجود دارد. اگر هدف شما برون سپاری انجام کار است، در اینجا چند گزینه وجود دارد.
برون سپاری ذخیره و ارسال محصولات با اجرای شخص ثالث
حرف آخر
در پایان این مقاله شما میتوانید تصمیم بگیرید آیا مدل کسب و کار دراپ شیپینگ به درد شما میخورد یا نه؟
در حالی که ممکن است عدم رسیدگی به محصولات فیزیکی، پرداخت هزینه برای فضای انبار، ارسال سفارشات یا مدیریت سطح انبار جذاب باشد، اما مشکلاتی نیز وجود دارد. اهداف خود را بسنجید تا استراتژی فروش و تحقق آنلاین مناسب را برای کمک به رشد تجارت الکترونیک خود بیابید.
شاید دوست داشته باشید بخوانید:
انواع تبلیغات در کسب و کارها | چگونه برند خود را تبلیغ کنیم؟
استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست؟
پرسونای مشتری چیست؟ طراحی پرسونای خریدار برای افزایش فروش