انواع تبلیغات در کسب و کارها | چگونه برند خود را تبلیغ کنیم؟
تبلیغات!
احتمالا اولین چیزی که به نظرتان میآید، چاپ بنر است. بیلبوردها و…
یکی از مهمترین دغدغه کسب و کارها تبلیغ و نشان دادن برندشان است. تبلیغات یکی از راههای جذب مشتری و کسب درآمد است.
تبلیغات از هر زمانی که محصول یا خدمتی برای عرضه بود، وجود داشت اما شیوه آن در طول زمان تغییر کرده است.
در این مطلب میخواهیم از انواع تبلیغات در کسب و کارها صحبت کنیم. پیشتر مقالهای در مورد، انواع استراتژی بازاریابی نوشتیم که پیشنهاد میکنم آن را حتما مطالعه کنید.
فهرست:
تبلیغات چیست؟
اولین تبلیغات به چه زمانی برمیگردد؟
تفاوت تبلیغات و بازاریابی
تبلیغات چگونه کار میکند؟
7 نوع تبلیغات موثر در کسب و کار
الف) تبلیغات دیجیتال
ب) تبلیغات غیردیجیتال
بهترین روش تبلیغات چیست؟
تبلیغات چیست؟
تبلیغات شامل اقداماتی است که یک سازمان انجام میدهد، تا محصولات یا خدمات خود را به اطلاع مخاطبان خاصی برساند. هدف تبلیغات متقاعد کردن مردم برای پاسخگویی است، از ایجاد پیام و استفاده از تکنیکهای مختلف روانشناختی برای ترغیب کسی به اقدام، به احتمال زیاد برای خرید یک محصول یا خدمات.
به طور خلاصه تبلیغات، ایجاد انگیزه برای تغییر یا اقدام از سوی مخاطبان هدف است.
اولین تبلیغات به چه زمانی برمیگردد؟
تبلیغات یکی از قدیمیترین و اصلیترین بخش هر کسب و کار است. از قدیمیترین تبلیغات، یک پاپیروس متعلق به 3000 سال قبل از میلاد مسیح است. تبلیغ بازگشت یک برده فراری شد.
اولین آگهی چاپی ثبت شده، یک دستی بود که در سال 1472 در انگلستان منتشر شد و کتاب دعای جدیدی را معرفی میکرد.
تبلیغات در قرن نوزدهم به شکل امروزی با تاسیس اولین آژانس تبلیغاتی به وجود آمد. کار فروش آگهی را در روزنامه انجام میدادند.
در دهه 1920 این شرکتها کمپین تبلیغاتی برای برندهای معروفی مثل کوکاکولا و فورد موتور اجرا کردند. با ورود تکنولوژی و ابزارهایی مثل گوشی هوشمند تبلیغات مدرن نیز تحولی یافت.
فناوریهای دیجیتالی که از طریق پلتفرمهای اینترنتی و اپلیکیشنهای گوشیهای هوشمند به مردم دسترسی پیدا میکنند، تبلیغات مدرن را متحول میکنند. پیش بینی شده درآمد تبلیغات اینترنتی تا سال 2025 به بیش از 200 میلیارد دلار در سال در آمریکا خواهد رسید.
تاریخ به ما نشان داده که تبلیغات یک مفهوم دائماً در حال تغییر است، درست مانند عادات خرید و نحوه و مکان خرید مشتریها.
بیشتر بخوانید: روش های تبلیغات در اینستاگرام
تفاوت تبلیغات و بازاریابی
بازاریابی تصویر بزرگی از برنامه ریزی برای یک کسب و کار در افزایش آگاهی و متقاعد کردن مخاطب و مشتری برای خرید است. بنابراین تبلیغات زیرمجموعهای از بازاریابی است که اصطلاحی برای برقراری ارتباط با مخاطبان است. همه تبلیغکنندگان بازاریاب هستند، اما همه بازاریابها تبلیغکننده نیستند.
بازاریابی شامل چندین کانال مختلف است، مانند: رسانه های اجتماعی
بازاریابی ایمیلی
روابط عمومی
سئو
تبلیغات پولی
به عبارتی دیگر، تبلیغات تنها یکی از اجزای بازاریابی است. یکی از استراتژی های بازارایابی کسب و کارها طرح تبلیغاتی است که روی انتشار پیامهای متقاعد کننده تمرکز دارد.
تبلیغات چگونه کار میکند؟
اصل مهم تبلیغات علاقمند کردن مردم به خرید یا هر اقدامی مورد نظر کسب و کار شماست. حتی اگر قبلاً به خرید آن فکر نکرده باشند. تبلیغات با استفاده از روانشناسی برای تأثیرگذاری بر طرز فکر و احساس مردم در مورد یک محصول یا خدمات کار میکنند.
بسته به اهداف تبلیغاتی کسب و کار شما، تبلیغ به دلایل زیر میتواند باشد:
♦ برای افزایش آگاهی از برند خود
♦ برای ارتقای فروش محصولات جدید و فعلی
♦ برای معرفی یک محصول یا خدمات جدید به بازار
♦ مشتریان بالقوه را به سمت کسب و کار خود سوق دهید
♦ برای متمایز کردن محصول خود از رقبای خود
6 نوع رایج تبلیغات برای کسب و کارها
تبلیغات هر شکل از ارتباط انسانی برای انتقال یک پیام است. تبلیغات در پادکست، برنامه موبایل، نمایش تلویزیونی و… از روشهای برتر تبلیغات در سال 2022 بود.
انواع روش های تبلیغات کسب و کار که در این بخش معرفی میشوند، رویکردهایی را نشان میدهند که بیشترین محبوبیت را در بین کسبوکارها دارند و بیشترین قدرت را در جذب مصرفکنندگان دارند.
به طور کلی تبلیغات را به دو بخش تبلیغات دیجیتال و تبلیغات غیردیجیتال تقسیم میکنیم:
الف) تبلیغات دیجیتال: نحوه تبلیغ آنلاین
با تبلیغات دیجیتال شروع میکنیم!
استفاده از اینترنت رو به انفجار است. اگر به صورت آنلاین تبلیغات نکنید، از بسیاری از رقبا عقب خواهید ماند. اینترنت هم دسترسی مستقیم به نیمی از جمعیت جهان را میدهد و هم انواع تبلیغات و کانالها را در اختیار شما قرار میدهد.
بازاریابان در حال حاضر انعطاف پذیری برای دستیابی به مخاطبان هدف خود را در چندین روش دارند.
در اینجا رایج ترین روش های تبلیغات آنلاین را بررسی کردیم:
1- تبلیغات جستجوی پولی
همه موتورهای جستجو تبلیغات پولی دارند. در این روش تبلیغات، به موتور جستجو پول داده میشود تا تبلیغات خود را در صفحه نتایج موتور جستجو نشان دهد. به پرداخت به ازای کلیک (PPC) معروف است. وقتی کاربری در گوگل عبارتی را جستجو میکند، ترکیبی از نتایج ارگانیک و نتایج پولی هستند، این صفحات، به عنوان تبلیغات برچست گذاری میشوند.
به عبارتی شبیه به یک مناقصه کلمات کلیدی است، تبلیغات در کنار یا بالا این نتایج است.
در نتیجه این تبلیغات بر اساس ارتباط با کلمات کلیدی که مخاطب سرچ میکند ارائه میشود. کسبوکارها بر اساس ارتباط کلمات کلیدی با محصولی که تبلیغ میشود و مخاطبان هدف، روی کلمات کلیدی در تنظیمات پیشنهاد میدهند.
سرویس تبلیغات گوگل تقریباً 29 درصد از کل هزینههای تبلیغات دیجیتال جهان را در سال 2021 به خود اختصاص داد، در حالی که این رقم برای فیس بوک 24 درصد بود.
مراحل راه اندازی یک کمپین تبلیغاتی گوگل عبارتند از:
- هدف خود را مشخص کنید.
- نوع کمپین (جستجو، نمایش، ویدئو و غیره) را انتخاب کنید.
- بودجه خود را تعیین کنید.
- نوع پیشنهاد خود را انتخاب کنید و بر اساس هدف کمپین خود تمرکز کنید.
- برنامه های افزودنی را برای تبلیغات خود برای پیوندها، تلفن و غیره اعمال کنید.
- تبلیغات مرتبط را با هدف گذاری یکسان گروه بندی کنید.
- هدف خود را انتخاب کنید: کلمات کلیدی، جمعیت شناسی، مکان، دستگاه ها.
- برای اندازهگیری اثربخشی کمپین، تبدیلهای تبلیغاتی خود را دنبال کنید.
بیشتر بخوانید: بازاریابی گوشه ای چیست؟
2- تبلیغات در شبکههای اجتماعی
کسبوکارها و سازمانها از تبلیغات با فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و سایر رسانههای اجتماعی برای هدف قرار دادن مخاطب خاص استفاده میکنند. تبلیغات رسانههای اجتماعی نوعی از تبلیغات دیجیتالی است که تلاش میکند از تعامل بیشتر مردم در شبکه اجتماعی و اطلاعات از مخاطب هدف خود، بهرهمند شود.
شرکتها از ابزارهای تجزیه و تحلیل رسانههای اجتماعی برای اندازه گیری میزان دسترسی، تعامل و فروش خود به زیرمجموعه خاصی از مخاطبان رسانه های اجتماعی استفاده میکنند. با جمعآوری دادهها از رسانههای اجتماعی، میتوان نتایج تصمیمهای خود را بر اساس تعداد لایکها، اشتراکگذاریها، فالو کردن، بازتوییتها، پیشنمایش، برداشتها و سایر معیارها اندازهگیری کرد.
چند نکته مهم در بررسی تبلیغات شبکههای اجتماعی:
✔ به سرعت روندهای مربوط به برندها و محصولات را شناسایی کنید.
✔ نحوه واکنش مخاطبان هدف به تبلیغات و سایر تلاشهای بازاریابی را در زمان واقعی پیگیری کنید.
✔ بینش بیشتری نسبت به نظرات مشتریان در مورد محصولات به دست آورید.
✔ ویژگیها و پیشرفتهای با ارزش جدید را برای پیشنهادات کشف کنید.
✔ از نحوه دریافت پیام های رقبا مطلع شوید.
اهمیت تبلیغات در شبکههای اجتماعی به مخاطبان میلیاردی فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و… میتوان دانست.
3- تبلیغات بنری و نمایشی
این تبلیغات گسترش یافته تبلیغات جستجو است و از مدل تبلیغات کلیکی پیروی میکند، تفاوت آن این است که تبلیغات بصری به جای متنی نمایش داده میشود.
شکلی از تبلیغات دیجیتال که بنرها و سایر قالبهای تبلیغات تصویری را در سطح وب، رسانههای اجتماعی و یا اپ استفاده میشود. مهمترین شبکههای تبلیغات نمایشی گوگل، فیسبوک، توییتر و اینستاگرام است.
تبلیغات بنری معمولاً کادرهای افقی بالای یک صفحه وب هستند، در حالی که تبلیغات نمایشی ماهیت کوچکتری دارند و در کنار آن نشان داده میشوند. تبلیغات نمایشی عمدتاً برای ارتقاء آگاهی از برند است تا تحریک یک واکنش خاص. مردم به ندرت اولین باری که از سایت یک شرکت بازدید می کنند، خریدی انجام می دهند، اما هر چه بیشتر به سایت مراجعه کنند، احتمال بیشتری دارد که این کار را انجام دهند.
مزایای تبلیغات نمایشی عبارتند از ایجاد طیف وسیعی از تبلیغات سفارشی به سرعت و ارزان، دسترسی به تعداد بیشتری از مشتریان بالقوه و اندازهگیری شفاف اثربخشی تبلیغات. در گذشته، تبلیغات نمایشی درست مانند تبلیغات چاپی به بازار عرضه میشدند، یعنی بدون توجه به اینکه چه کسی از سایت بازدید میکرد. اما امروزه شرکتها تبلیغات خود را تنها زمانی نشان میدهند که بازدیدکننده معیارهای خاصی را داشته باشد.
بنابراین چرا تبلیغات نمایشی در جذب مشتریان بسیار موثر هستند؟
• قدرت توزیع این تبلیغات بالا است.
• به اندازه کافی ارزان هستند که در اختیار مشاغل کوچک قرار بگیرند.
• تبلیغات بر روی تلفنهای همراه موثر است و دامنه و مخاطبان بالقوه آنها را افزایش میدهد.
4- تبلیغات بومی
اولین تبلیغات بومی در اوایل دهه ۲۰۱۰ در رسانههای دیجیتال ظاهر شد. در سال های اخیر، محبوبیت این نوع تبلیغات به شدت افزایش یافته است. یک شکل موثر اما کمتر مزاحم از تبلیغات آنلاین است، مثلاً مقالات توصیه شده.
محبوب ترین اشکال تبلیغات بومی عبارتند از:
تبلیغات در فیدهای شبکه اجتماعی و به نظر میرسد پست های ارگانیک باشند. آنها معمولاً به عنوان محتوای تبلیغاتی در بالای پست برچسب گذاری میشوند. محتوای حمایتشده شامل مقالات، پستها و سایر محتوای تبلیغاتی است که در بخش جداگانهای از یک سایت ظاهر میشود و از محتوای خود سایت متمایز میشود.
بنابراین سفر مشتری را مختل نمیکند.
محتوای بومی یا محتوای حمایت شده راهی مناسب برای تبلیغ کسب و کار شما در محتوایی است که مخاطب هدف شما با آن آشنا است.
ب) تبلیغات غیردیجیتال
در ادامه به چند روش دیگر تبلیغات که از روش های سنتی تبلیغات است و همچنان استفاده میشود، میپردازیم:
5- تبلیغات چاپی
تبلیغات چاپی از پوستر، بروشور، روزنامه و مجلات گفته میشود.
نحوه طراحی و استفاده تبلیغات چاپی در طول سالها تغییر کرده است. تبلیغات چاپی را بر خلاف تبلیغات دیجیتال نمیتوان به وضوح ردیابی و آنالیز کرد.
مزایای تبلیغات چاپی نسبت به تبلیغات آنلاین:
🎗تبلیغات چاپی همیشه موثر باقی میمانند و مزایایی را ارائه میدهند که تبلیغات دیجیتالی ندارند. مانند اعتماد بالاتری که مردم به تبلیغات چاپی دارند،
🎗 یادآوری بهتر تبلیغات چاپی نسبت به تبلیغات دیجیتال،
🎗 ماندگاری بیشتر
🎗 تعامل بیشتر مردم با تبلیغات چاپی
آیا نوآوری در تبلیغات چاپی اثربخشی آنها را افزایش میدهد؟
بهترین راه به حداکثر رساندن اثربخشی تبلیغات چاپی و دیجیتال، ایجاد کمپینهایی است که هر دو رسانه را یکپارچه کند. مطالعهای نشان داده شده که کمپینهای آنلاین که تبلیغات چاپی و دیجتال را ترکیب میکنند، موثرتر هستند.
6- تبلیغات رادیو و تلویزیون
همانطور که همه ما تبلیغات تلویزیونی دیدیدم، تبلیغات تلویزیونی تبلیغات کوتاهی هستند که توسط شرکتها و سازمانهایی که به دنبال جذب مخاطبان یک برنامه تلویزیونی یا برنامههای شبکهای ساخته و پرداخته میشوند. تبلیغات تلویزیونی مخاطب وسیعی دارند و تجربه تبلیغاتی چند حسی را برای بینندگان فراهم میکنن و این کاری است که تبلیغات چاپی و برخی از تبلیغات دیجیتال نمی توانند کاملاً انجام دهند. از طرف دیگر، تبلیغات تلویزیونی گران هستند.
تبلیغات رادیویی نیز به تبلیغاتی گفتاری گفته میشود که در کانال های رادیویی بین موسیقی و سایر برنامهها پخش میشود.
تبلیغات رادیویی به ویژه برای تبلیغات محلی و منطقهای قدرتمند است. امروزه تبلیغات پادکست روشی مشابه اما موثرتر به ویژه برای مخاطبان ملی است.
درآمد تبلیغاتی برای تلویزیون و رادیو تحت تأثیر تغییر مداوم مصرف کنندگان است. با این حال، پخش تبلیغات از طریق تلویزیون و رادیو همچنان به رشد خود ادامه میدهد.
7- تبلیغات رویدادی
رویدادها چه حضوری و چه مجازی فرصتی برای ارتباط با مخاطبان در حین تبلیغ برند و محصولات شما هستند. شما میتوانید رویداد خود را در قالب یک کنفرانس، وبینار، جلسه مشاوره میزبانی کنید. شکل دیگری از تبلیغات رویداد، حمایت مالی از یک رویداد یا خرید غرفه در یک کنفرانس یا نمایشگاه تجاری است. این هزینه کمتر از میزبانی رویداد شماست، اما همچنان میتوانید با مخاطبان تعامل کنید و برند خود را تبلیغ کنید.
بهترین روش تبلیغات کسب و کارها چیست؟
شاید سوال شما این باشد که در میان روش های تبلیغاتی که در بالا ذکر شد، کدام روش ها بهترین روش تبلیغات هستند. چگونه کسب و کار خود را تبلیغ کنیم ؟
چند نکته برای انتخاب روش تبلیغات برای کسب و کارها وجود دارد:
🔍 از داستان سرایی کمک بگیرید. همه دوست دارند داستان بشنوند، داستان انگیزهای به آنها میدهد. داستان برند خود را بگویید، این بر رفتار مخاطب تاثیر گذار است.
🔍 برای تبلیغات به احساسات توجه کنید. احساس مخاطب را تحریک کنید.
🔍 وقتی مخاطب با موقعیت شادی، مثبت و موفقیت محصول یا خدمتی را مرتبط بدانند، احتمال بیشتری برای خرید وجود دارد.
🔍 از نظرات، نظرسنجی و توصیف مشتری مشتری برای تبلیغ استفاده کنید.
🔍 به مزایا بیشتر اهمیت دهید تا ویژگی. ویژگی جزئیات محصول است اما مزیت یعنی چرا مخاطب باید محصول شما را بخرد. چه سودی برای او دارد؟
نکته مهم در انتخاب بهترین روش تبلیغات کسب و کارهای کوچک و بزرگ، این است که چگونه تبلیغات دیجیتال و سنتی را ترکیب کنید. بسیاری از شرکتها دریافتهاند که بهترین روش تبلیغات ترکیب روشهای دیجیتال و غیردیجیتال در کمپینهای تبلیغاتی خود است.
اطلاعاتی که کسب و کارها در مورد مشتریان بالقوه خود با استفاده از منابع آنلاین جمعآوری میکنند، میتواند برای مؤثرتر کردن هزینه تبلیغاتشان در رسانههای پخش سنتی هم استفاده شود.
حرف آخر
تبلیغات به رشد کسب و کار شما کمک میکند.
تبلیغات یکی از ابزار برای بازاریابی است. بین روش های تبلیغاتی فرصتهای برای تبلیغات برند شما بسیار زیاد است.
مهمترین مسئله در تبلیغات این است که برای ارتباط گرفتن با مشتری باید با زبان آنها صحبت کنید. احساس آنها را برانگیخته، یک داستان از برند خود بسازید و در نهایت نشان دهید که کسب و کار شما در جهت ارزشهای آنها نیز است.
شاید دوست داشته باشید بخوانید:
روش های قیمت گذاری در کسب و کارها
پرسونای خریدار چیست؟