راهنمای راه اندازی فروشگاه اینترنتی مواد غذایی
مواد غذایی نیاز اساسی هر فردی است. از طرفی اینترنت یک ابزار ضروری برای زندگی در این دنیای مدرن است. بنابراین دو نیاز مهم در کنار هم قطعا فرصتی برای ارائه خدمات متنوع و روبه رشدی دارد، یعنی راه اندازی فروشگاه اینترنتی مواد غذایی.
از آنجایی که بعد از همهگیری کرونا اهمیت این موضوع بیشتر از قبل شده است، بسیاری از مردم برای خرید مواد غذایی به صورت آنلاین، رفتار خود را تغییر داده تا راه حلی برای مشکل به وجود آمده داشته باشند.
باید گفت این اتفاق برای کسب و کارهای صنایع غذایی شاید خوشایند بود و تحولی خوبی به راه انداخت و حتی خیلی از کسب وکارهای مواد غذایی به سمت فروش آنلاین رفتند. نتیجه این شد که فروش اینترنتی مواد غذایی تبدیل به تجارت آنلاین پرسودی شد.
با رونق خریدهای آنلاین، اگر کسب و کاری مرتبط با صنایع غذایی دارید، یا قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی مواد غذایی هستید، این مطلب راهنمایی بر نحوه راه اندازی فروشگاه اینرنتی مواد غذایی است.
آنچه خواهید خواند:
اهمیت راه اندازی فروشگاه اینترنتی مواد غذایی
چگونه فروشگاه اینترنتی مواد غذایی خود را راه اندازی کنید؟
نکات مهم برای ایجاد برندی قابل اعتماد در مواد غذایی
ایدههای بازاریابی فروشگاه اینترنتی مواد غذایی
اهمیت راه اندازی فروشگاه اینترنتی مواد غذایی
علاوه بر موضوع بهداشتی که از زمان کرونا خرید آنلاین را آسان کرد، در مطلب فروشگاه های آنلاین پوشاک هم اشاره کردیم که خرید در هر زمان و مکان را برای مشتری فراهم میکند. همچنین از فروشگاه اینترنتی مواد غذایی خود علاوه بر فروش مواد خشک، مواد غذایی فاسد شدنی را به صورت محلی میتوانید بفروشید.
بیشتر بخوانید: شغل های آنلاین پردرآمد
چگونه فروشگاه اینترنتی مواد غذایی خود را راه اندازی کنید؟
برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی مواد غذایی باید گامهای زیر را بردارید:
1- بازار هدف فروشگاه خود را شناسایی کنید
شاید برای شما سوال باشد که مواد غذایی دیگر بازار هدف لازم ندارد، بلاخره همه مواد غذایی را تهیه میکنند.
اما به طور مثال مصرف کنندهای هست که بودجه کمی دارند شاید باید در قیمت یا نوع محصولات تجدید نظر کنید. یا مشتریانی که در نزدیک به صورت محلی از شما خرید میکنند، باید به هزینه تحویل توجه کنید.
همچنین بهتر است تصمیم بگیرید که آیا می خواهید به مصرف کنندگان در چه گروه سنی یا ورزشکار و… خدمت کنید. همه اینها برای این است که چه محصولاتی بفروشید. اولویت خود را خواهید فهمید و پول خود را روی اقلامی که فروش دارند، بگذارید.
حتما بخوانید: پرسونای خریدار چیست؟
2- مناطق تحویل را تعیین کنید
برای جذب مشتری، موقعیت مکانی خود را در اولویت خود قرار دهید. آیا به صورت محلی قصد راه اندازی آنلاین شاپ مواد غذایی دارید یا خیر؟ شناسایی مخاطبان هدف و اندازه آن به شما کمک میکند تا تصمیم بگیرید که در چه مناطقی مایل به ارائه خدمات تحویل کالا هستید.
اگر مناطق به انبار شما نزدیک باشد، تحویل کالا را سریعتر و آسانتر از مناطق دورتر از انبار است. شما باید نیروی کار و سوخت را برای تحویل مواد غذایی به درب منزل مشتری خود در نظر بگیرید. هزینه تحویل ثابتی را اضافه کنید که از مشتریان دریافت خواهید کرد.
با این حال، اگر میخواهید محدوده وسیعتری از مناطق را در بر بگیرد، همچنان میتوانید در مناطق دورتر از انبار خود تحویل بگیرید. اما هزینه تحویل بالایی را از مشتری دریافت کنید.
3- مدل کسب و کارتان را مشخص کنید
در قدم سوم شما باید ساختار کسب وکار خود را انتخاب کنید. به طور مثال چند مدل کسب و کار فروشگاه مواد غذایی را در ادامه خواهید یاد گرفت:
مدل بازار چند فروشنده: در این مدل شما به عنوان یک واسطه از یک فروشنده به خریدار فعالیت میکنید. در نتیجه شما در مدیریت موجودی نقشی ندارید. فروشنده خود عملیات ارسال را انجام میدهد.
مدل هایپرمحلی: این مدل نیز شبیه مدل قبلی است و بستری برای فروش اینترنتی مواد غذایی فروشندگان فراهم خواهید کرد.
اما فرق آنها چیست؟ در این مدل ارسال و تحویل کالا با سرعت بیشتری اتفاق میافتد. این به این معنی است که شما باید برای موجودی با تامین کنندگان محلی همکاری کنید.
مدل مبتنی بر موجودی: در این مدل موجودی مهم است. شما به عنوان صاحب کسب و کار، محصول را خریداری کرده یا تولید کردهاید، ذخیره میکنید و با سفارش مشتری ارسال میکنید.
4- بستر مناسب را انتخاب کنید
پس از ایجاد بازار هدف و مناطق تحویل خود، اکنون می توانید انتخاب کنید که از چه پلتفرمی برای فروش محصولات مواد غذایی خود استفاده کنید. این مرحله گام در راه اندازی فروشگاه اینترنتی مواد غذایی بسیار مهم است.
همانطور که گفتیم، میتوانید برای فروش از سایتهای واسطه استفاده کنید، یا سایت خود را راه اندازی کنید. از قالبهای آماده استفاده کنید، یا برای طراحی یک سایت اختصاصی از یک توسعه دهنده و طراح حرفهای کمک بگیرید.
5- دسته بندی محصولات را انجام دهید
حالا که تصمیم گرفتید چه بفروشید، با در نظر گرفتن مشتری هدف خود، می توانید لیستی از دسته بندی محصولات تهیه کنید. هنگامی که محصولات خود را دسته بندی میکنید، مدیریت موجودی برای شما آسانتر میشود. این دسته بندی در خرید به مشتری نیز کمک میکند تا خرید آسانی داشته باشد.
6- سیستم تحویل مواد غذایی را انتخاب کنید
قبل از راه اندازی فروشگاه انلاین مواد غذایی باید برای سفارشهایی که مشتری از شما دارد، تصمیم بگیرید. دو راه وجود دارد:
یک راه این است که با استخدام نیرو برای تحویل و خرید وسایل تقلیه یک تیم تحویل ایجاد کنید.
راه دوم هم استفاده از خدمات تحویل کالا که وجود دارند تا کالا را از انبار تحویل بگیرند و به مشتری برسانند. در شروع شاید راه دوم برای شما مناسبتر باشد و هزینه اضافی ندارد.
7- کسب و کار خود را ثبت کنید
حتی اگر فقط به صورت آنلاین فعالیت میکنید، همچنان باید کسب و کار خود را به صورت رسمی ثبت کنید. تمام الزاماتی که در طول مراحل ثبت نام از شما خواسته شده است را رعایت کنید. بهتر است متداول ترین قوانین ثبت کسب و کار آنلاین را بدانید تا از قبل برای آن آماده شوید.
ثبت کسب و کار شما برای موفقیت شما حیاتی است. اگر فروشگاه آنلاین مواد غذایی شما ثبت شده باشد، مشتریان بیشتر به شما اعتماد خواهند کرد و به حمایت از کسب و کار شما ادامه خواهند داد.
8- موجودی خود را مدیریت کنید
بدون سیستم مدیریت موجودی، فعالیت شما آسیب خواهد دید. بنابراین، یک ماژول مدیریت موجودی برای کمک به نظارت ایجاد کنید. به دست آوردن یک انبار برای ذخیره موجودی خود را در اولویت قرار دهید.
همچنین، خواستههای مشتریان خود را پیگیری کنید. بررسی کنید کدام محصولات فروش خوبی دارند و محصولاتی که کمتر میفروشید، چیست؟ این موارد در مدیریت و آپدیت موجودی به شما کمک میکند.
خب تا اینجا شما توانستید فروشگاه اینترنتی مواد غذایی خود را راه اندازی کنید. قطعا کار بزرگی کردهاید، اما…
اما هنوز کار شما تمام نشده، تازه رسیدیم به مرحله دوم و مهم یعنی بازاریابی. تا این مرحله شما یک فروشگاه انلاین مواد غذایی دارید، اما مشتری ندارید! از این جا باید قدمهای که در جذب مشتری و رسیدن به درآمد به شما کمک میکند، انجام دهید.
9- استراتژی بازاریابی خود را مشخص و اجرا کنید
بهترین راه برای جذب مشتری تمرکز روی دیجیتال مارکتینگ است. انواع روشها برای بازاریابی دیجیتال وجود دارد، که در ادامه بیشتر توضیح میدهیم.
♦ بازاریابی ایمیلی: با داشتن اطلاعاتی از مشتری هنوز این راه برای جشنوارهها و پیشنهادات خرید مناسب است.
♦ بازاریابی وابسته: از طریق بلاگ و شبکههای اجتماعی مشتری را به سمت فروشگاه خود سوق دهید.
♦ تبلیغات گوگل ادز: یک سیستم تبلیغات کلیکی استو با کمک گوگل ادز امکان تبلیلغات در گوگل با پرداخت هزینه فراهم است.
♦ بازاریابی محتوایی: تولید محتوایی ارزشمند برای سایت است که مشتری را به خود جذب میکند. شامل محتوای متنی، تولید ویدئوهای اختصاصی برای صفحه محصولات است.
بیشتر بخوانید: 10 نکته برای ایجاد کمپین های اینستاگرام موفق در سال 2024
👈🏼 چگونه کمپین فروش بسازیم؟
نکات مهم برای ایجاد برندی قابل اعتماد در مواد غذایی
1- کیفیت را بر کمیت اولویت بدانید: با نوشتن توضیحات دقیق از محصول و در نظرگرفتن جزئیات اطمینان مشتری را بالا ببرید.
2- بر ایمنی مواد غذایی تمرکز کنید: سازمان غذا و دارو در حال توسعه استاندار نظارتی در فروش آنلاین غذا است. برای جلوگیری از دستکاری مواد غذایی چه کاری میتوان انجام داد؟ یا چگونه مصرفکنندگان را با منابعی که نیاز دارند برای تشخیص مسائل ایمنی هنگام رسیدن غذا، توانمند کنیم؟
با توجه به اینکه فروشگاه شما کجاست، و محصولات را به کجا ارسال کنید. احتمالا قوانینی محلی وجود داشته باشد. فراموش نکنید،جزئیات کوچک مهم است.
3- با سایر خرده فروشان شریک شوید: اگر محصول شگفت انگیزی تولید میکنید، ممکن است به فکر فروش آن از طریق پلتفروهای آنلاین فراتر از فروشگاه خود باشید، مثل دیجی کالا.
البته کار کردن با این سایتها مزایا و معایبی دارد: مزیت آن این است که قطعا ترافیک یا مخاطبان بیشتری خواهید داشت. اما عیب آن هم این است که مشتریان محصولات شما را در سایت دیگری میخرند و این خود چالش برای جذب مخاطب است.
4- در مورد نحوه پرداختها استراتژیک باشید: فروشگاه اینترنتی شما چه نوع پرداخت هایی دارد؟ برای بسیاری از خریداران، این سوال مهم است که آیا میتوانند خرید را دنبال کنند یا خیر؟
تحقیقات نشان داده، زمانی که زمان معامله فرا میرسد، از هر 10 خریدار، تنها 3 خریدار، مراحل پرداخت را تا انتها انجام میدهند. نکته کلیدی این است که فرآیند پرداخت اینترنتی خود را تا حد امکان یکپارچه و ساده کنید.
ایدههای بازاریابی فروشگاه اینترنتی مواد غذایی
برای بازاریابی راه میانبری وجود ندارد. این یعنی که از طریق یک استراتژی بازاریابی بلندمدت پیام برند ثابتی را منتقل خواهید کرد. برای برند سازی شما به اصول بازاریابی نیاز دارید. برنامهای برای وفاداری مشتری درنظر بگیرید. مشتریانی که همواره از شما خرید کنند از مشتریهای جدید ارزش بیشتری دارند. آنها حاضرند پول بیشتری به شما بدهند.
✔ پیشنهادهایی برای هدیه دهید،
✔ در اینستاگرام حضور فعالی داشته باشید،
✔ تماس تلفنی برای ارائه کد تخفیف،
✔ جشنواره تحفیف یا کمپینهای تبلیغاتی،
✔ برنامه درخواست نظر از کاربر با تولید عکس از طرف مشتری
✔ طرح اشتراک قرار دهید،
✔ پیشنهاد بستههای جدید (ترکیب محصولات)
از یک طرح بازاریابی چند کاناله پیروی کنید. شما از چندین مسیر بازاریابی برای دستیابی به مخاطبان هدف خود استفاده میکنید. مثلاً کمپینهای تبلیغاتی پرداخت به ازای کلیک را در پلتفرمهایی مانند فیس بوک، توییتر و اینستاگرام اجرا کنید.
بیشتر بخوانید: دراپ شیپینگ چیه و چگونه یک کسب و کار دراپ شیپینگ در سال 2024 ایجاد کنیم؟
👈🏼 شغل دراپ شیپینگ
حرف آخر در مورد راه اندازی فروش آنلاین مواد غذایی
در این مطلب نکات مهمی که برای راه انداری فروشگاه اینترنتی مواد غذایی ارائه شد. مراحل مهمی که قبل از شروع باید به آن فکر کرده و بررسی کرده تا کسب و کار اینترنتی خود را به روش درستی آغاز کنید.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید باشد، اگر نکته یا راه حلی دارید حتما برای ما بنویسد.