چطور یک فروشگاه اینترنتی لباس راه اندازی کنیم ؟ آموزش فروش اینترنتی پوشاک

...

با رونق کانال‌های دیجیتال، افزایش دسترسی به اینترنت و تلفن‌های هوشمند دیگر جایی برای تعجب نیست که صنعت مد و لباس نیز آنلاین شود. برای مثال در سالی که گذشت (2022) در آمریکا، فروش اینترنتی پوشاک در حدود 180/5 میلیارد دلار بود و پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2025 این رقم نزدیکبه 300 میلیارد دلار برسد.
اگر فروشگاه حضوری لباس دارید که درآمد خوبی هم دارد، راه اندازی فروشگاه اینترنتی لباس یک سرمایه‌گذاری بسیار سودآور است.
مطمئن باشید ساخت فروشگاه اینترنتی پوشاک به اندازه راه اندازی یک مغازه کار سختی نیست.
در این مقاله با آموزش راه اندازی فروشگاه اینترنتی لباس همراه باشید. پیش از این مقاله‌ای نیچ مارکتینگ نوشتیم که به درک شما در کسب و کارها کمک می‌کند.

فهرست مطلب:

چرا فروش آنلاین لباس اهمیت پیدا کرده است؟
بهترین روش‌ها برای فروش اینترنتی پوشاک
چگونه یک فروشگاه اینترنتی پوشاک راه اندازی کنیم؟

چرا فروش آنلاین لباس اهمیت پیدا کرده است؟

ابتدا به سراغ مزایای فروش آنلاین لباس در مقابل فروش آفلاین برویم تا اهمیت کسب و کارهای اینترنتی را درک کنید:

1- شروع به کار فروش سنتی لباس مدت زمانی طول می‌کشد، چون شما باید مکان را تهیه کنید، مجوز بگیرید و خیلی کارهای کوچک و بزرگ دیگر. اما برای شروع یک فروشگاه اینترنتی پوشاک زمان کمتری صرف می‌شود. در نتیجه موانع کمتری مقابل هدف کسب درآمد شماست.

2- با توجه به نکته بالا هزینه‌های راه اندازی انلاین شاپ لباس قطعا کمتر است.

3- هم برای مشتری چالش تعطیلی مغازه وجود ندارد و هم برای صاحب کسب و کار. هر زمانی، در هر جایی می‌توان از فروشگاه اینترنتی پوشاک خرید کرد؛ و هم برای روزهایی که شما به هر دلیلی نمی‌توانید به فروشگاه خود بروید، فروشگاه آنلاین نیازی به حضور فیزیکی ندارد و از کسب درآمد باز نمی‌مانید.

4- مشتریان وفادار از هر جایی از کشور ایجاد می‌شوند و قطعا درآمد شما افزایش پیدا می‌کند یعنی صرفاً به مکانی که شما هستید خلاصه نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: چرا باید کسب درآمد دلاری داشت؟
👈🏼 کسب درآمد دلاری در ایران

بهترین روش‌ها برای فروش اینترنتی پوشاک

انواع روش های فروش اینترنتی لباس

برای فروش آنلاین لباس چند راه وجود دارد:

1- لازم نیست حتما سایت بزنید!
اگر برای شروع نمی‌خواهید هزینه زیادی کنید یا وقت و فالوور زیادی در اینستاگرام ندارید، می‌توانید از طریق سایت‌های واسطه فروش اینترنتی لباس را تجربه کنید. سایت‌هایی مثل ترب، دیجی کالا و باسلام از این دست سایتها هستند. اما نکته مهم این است که شما در این سایت‌ها رقیبان بسیاری دارید.

2- راه اندازی سایت
با راه اندازی فروشگاه اینترنتی، یک مغازه اختصاصی و منحصرفرد برای خود بزنید. این طوری برند خود را می‌سازید. اطلاعاتی از رفتار مشتری و سرنخ‌هایی برای بهبود فروش اینترنتی لباس بدست خواهید آورد. اگر قصد سرمایه‌گذاری دارید، اگر سایت آسان و قابل کاربردی برای مشتری می‌توانید بزنید، حتما این کار را انجام دهید.

3- فروش آنلاین لباس در اینستاگرام
اگر نمی‌خواهید سایت بزنید و هزینه کنید، و زمان کافی برای فعالیت در این شبکه محبوب و سایر شبکه‌ها دارید، می‌توانید از این راه برای فروش آنلاین لباس استفاده کنید.
به جز اینستاگرام، شبکه‌های اجتماعی دیگری مانند تلگرام هم می‌توانند در فروش اینترنتی پوشاک مفید باشند. مهم‌ترین نکته برای فروش آنلاین در شبکه‎‌های اجتماعی، پایداری و استمرار در تولید محتوا برای جذب مخاطب و در نتیجه تبدیل آنها به مشتری است.

بیشتر بخوانید: 10 نکته برای ایجاد کمپین های اینستاگرام موفق در سال 2024
👈🏼 اقدامات کمپین فروش در اینستاگرام

چگونه یک فروشگاه اینترنتی پوشاک راه اندازی کنیم؟

فروش انلاین لباس و پوشاک

اگر فکر می‌کنید که برای شروع دیر شده، اشتباه نکنید. با گسترش دنیای دیجیتال و رقابای زیاد در این حوزه، شما می‌توانید روی روند کاری خود سرمایه گذاری کنید و به درامد بالایی برسید.
برای ساخت فروشگاه آنلاین لباس، باید اصول راه اندازی فروشگاه اینترنتی را بدانید تا از همین ابتدا در مسیر دستی پیش روید.
در این بخش مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی را نام بردیم:

قدم اول: به فروش آنلاین لباس به صورت نیچ فکر کنید.

به جای فروش اینترنتی پوشاک برای هر نوع گروه سنی، کمی خاص‌تر برای گروه‌ خاصی این کار را انجام دهید (مثلا لباس کودک، یا فروش اینترنتی مانتو). در انتخاب ایده برای فروش لباس اینترنتی کمی منحصربه‌فرد باشید تا میان انبوهی از کسب و کارها گم نشوید. مثلا به مشکلات بازار و کمبود آن توجه کنید. مهم‌ترین نکته این است که آیا انتخاب شما ارزش توانایی و سرمایه‌گذاری دارد؟

قدم دوم: مدل کسب و کار اینترنتی خود را مشخص کنید.

برای شروع کار خود یک برنامه بچینید؛ یعنی تمام جزئیات کار خود را درنظر بگیرید. انتخاب مدل کسب و کار شما در عوامل دیگر موثر است. مانند آنالیز و بررسی بازار، برنامه‌های رقابتی، مخاطب شناسی، میانگین فروش، تعداد فروشنده‌ اضافه، بازاریابی و نرخ رشد.

4 شکل از مدل کسب و کار در فروشگاه اینترنتی لباس

✔ اگر لباسی موجود دارید و براساس سفارش مشتری روی آن چاپ کنید و تغییر دهید؛ مثلا روی تیشرت. یکی از کارهایی که در فروشگاه اینترنتی لباس می‌توانید به صورت سفارشی کار کنید. شاید برای افراد دارای تجربه خرده فروشی یا آنهایی که بودجه کمی دارند، مناسب‌تر باشد.

✔ طراحی و دوخت سفارشی، یکی دیگر از اقداماتی است که در فروشگاه اینترنتی پوشاک می‌توانید انجام دهید. این مدل کسب و کار برای ایجاد برندتان به شما بسیار مناسب است. پس اگر مهارت طراحی و دوخت دارید، راه اندازی فروشگاه اینترنتی لباس نیاز کار شماست.

✔ اگر با یک شرکت یا تولیدی پوشاک همکاری کنید تا محصولات آنها (یا انواعی از محصولات منحصربه‌فرد آنها) را با برند شما به بازار عرضه شود. درواقع به جای اینکه خود طراحی و تولید کنید، از جای دیگر استفاده می‌کنید. این روش هم مانند روش قبلی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

✔ دراپ شیپینگ، شاید ساده‌ترین مدل کسب و کار فروشگاه اینترنتی پوشاک است. شما به عنوان واسطه عمل می‌کنید. مشتری لباسی را به شما سفارش می‌دهد، بعد شما از یک عمده فروش آن را تهیه کرده و مستقیم خود او برای مشتری ارسال می‌کند. در این مدل، شما نیازی به انبار برای نگهداری و همین‌طور باقی هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری ندارید.

قدم سوم: پلتفرم فروش آنلاین لباس را انتخاب کنید

اگر می‌خواهید آنلاین لباس بفروشید، یک مکان یا پلتفرم الکترونیکی ضروری است. برای این کار باید چند سوال از خود بپرسید:
چطور می‌توانید کسب و کار خود را اداره کنید؟
آیا به پشتیبان زیادی نیاز دارید؟
چقدر دانش فنی دارید؟
چقدر می‌تواند برای آن هزینه کنید؟
سایت‌سازهایی هست که می‌توانید از قلب‌های اماده استفاده کنید اما برای ایجاد یک سایت سفارشی، باید از یک توسعه دهنده و طراح سایت کمک بگیرید.

قدم چهارم: نام دامنه خود را انتخاب کنید.

نام دامنه شما باید با نام تجاری و همچنین اهداف نهایی کسب و کار و محصولات شما هماهنگ باشد. نام‌های کوتاه همیشه بهتر از نام‌های بلند هستند و نام‌های گیج‌کننده با حروف تکراری می‌تواند خریداران احتمالی را در وب گم کند.
نامی را انتخاب کنید که مقیاس پذیر باشد. از انجایی که کسب و کار شما در آینده رشد می‌کند، بهتر است نامی منحصربه فرد باشد.

قدم پنجم: قالب خود را انتخاب کرده و فروشگاه خود را سفارشی کنید.

اکثر سازندگان وب سایت‌های فروشگاهی دارای قالب هایی هستند که می‌توانند به شما در شروع کار با گزینه های سفارشی‌سازی برای رفع نیازهای منحصر به فرد شما کمک کنند. قالب‌های باکیفیت گردآوری یک فروشگاه را آسان می‌کنند.

چند نکته مهم دیگر در مورد سایتی که آماده می‌کنید:

• هفتاد و نه درصد از کاربران سایت‌ها می‌گویند که یک تجربه ضعیف در یک سایت آنها را به جستجوی سایت دیگری برای رفع نیازهایشان سوق می‌دهد. ناوبری (navigation) خود را ساده کنید. منوهای تودرتو نه تنها در دسته بندی به شما کمک نمی‌کند بلکه باعث گیج شدن بیشتر مشتری می‌شود. اگر کاربری مدت زمان زیادی در لیست و منو دنبال محصولی باشد، نشان از ضعفی در فروشگاه آنلاین پوشاک شماست.

• فرآیند پرداخت بخش مهمی از فروشگاه اینترنتی لباس است. اگر فرایند خرید و پرداخت طولانی باشد، مشتری حوصله ادامه روند را ندارد. بنابراین تا حد امکان آن را سریع کنید.

• هنگامی که مشتریان می خواهند به سرعت به اطلاعات دسترسی داشته باشند، جستجو ساده ترین راه برای انجام این کار است. پس عملکرد جستجو را آسان کنید.

قدم ششم: وارد کردن محصولات و اطلاعات دقیق

هنگامی که چارچوب سایت خود را ایجاد کردید، آماده هستید تا محصولاتی را که برای فروش دارید فهرست کنید.
توضیحات محصول ممکن است پیش پا افتاده به نظر برسد، اما محتوای با کیفیت می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. یکی از مهم‌ترین کارها برای سئو سایت فروشگاهی است.

همچنین به مشتری اطلاع می‌دهد که شما چه برتری نسبت به رقبا دارید. از طرفی در فروش آنلاین لباس مشتری می‌خواهد از اطلاعات خوبی آگاه شود تا انتخاب مناسبی داشته باشد. کیفیت و نوع تصاویر لباس در فروش اینترنتی لباس بسیار مهم است.
حتی تصاویر با مانکن و عکس‌هایی با از زوایای مختلف لباس کمک بسیاری در تصمیم مشتری دارد.

قدم هفتم: فروشگاه اینترنتی لباس خود منتشر معرفی کنید

الان دیگر فروشگاه لباس شما فعال شده است. برای محصول و اطلاعات وقت گذاشته و صفحه را نیز برای مشتری بهینه کرده‌اید. اما باز مشتری ندارید؟
پس چی شد؟
کجاست مشتری؟
همان‌طور که در فروش آفلاین لباس شما باید تبلیغی کنید و به کسانی که از مغازه شما باخبر نیستند، اطلاع دهید – یعنی همان بازاریابی و تبلیغات – در فروش آنلاین پوشاک نیز باید از طریق بازاریابی به مشتری برسید.

در ادامه سه راه برای رسیدن به درآمد را نام بردیم:

بازاریابی با ایمیل: یکی از بهترین راه‌ها برای هدف قراردادن مشتری خاص است. شما با صرف هزینه، سرمایه زیادی را به خود برمی‌گردانید. در بازاریابی ایمیلی می‌توانید، تبلیغاتی مثل تخفیف و پیشنهاد ویژه داشته باشید و مشتری خود را با خبر کنید.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی: یکی دیگر از مهمترین استراتژی‌ها برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی لباس، شبکه‌های اجتماعی که مخاطبان بسیاری هم دارد، است. قدرت تبلیغات و پست‌های حمایت شده در این شبکه‌ها بسیار زیاد است. باید بدانید مشتری شما کجاست به همان مکان بروید.

بازاریابی محتوایی: همان‌طور که گفتیم، توضیحاتی که در سایت وارد می‌کنید خیلی اهمیت دارید.
با اضافه کردن محتوای بلاگ نیز به سئوی سایت کمک خواهید کرد. محتوای قدرتمند پایه و اساس سئو است. در این جا کلمات کلیدی را فراموش نکنید. از سیستم‌های مدیریت محتوا خوب استفاده کنید.

حرف آخر

با روندهای صعودی و مدل‌های کسب و کار مختلف، راه اندازی یک فروشگاه آنلاین لباس یک سرمایه گذاری عالی برای در صنعت لباس است. امیدوارم برای شما مفید بوده باشد. اگر نظری دارید حتما با ما در میان بگذارید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

12 کسب و کار آنلاین برای زنان

کامنت بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *